Kursutbud

Under året planeras kurser in löpande. Omfånget av vårt kursutbud på Tjörns Brukshundsklubb förändras beroende på efterfrågan, säsong och kursledarinsats.

Vi tar gärna emot intresseanmälan för våra kurser då efterfrågan styr utbudet. Fyll din intresseanmälan i kursformuläret.

I vårt aktuella kursprogram hittar du hundkurser som tar plats på klubben under året.

• Obs! Vissa kurser kan ha blivit fulla eller påbörjats sedan denna sida uppdaterades, men hör gärna efter angående reservplatser eller senare start. För att få kursplats görs anmälan via kursformuläret.

• För prova-på-tillfällen krävs inget medlemskap och swishas eller betalas kontant på plats.

Gå till klubbens facebook-grupp för senaste uppdateringar: klicka här

(Obs: Inget facebook-konto behövs för att se innehållet)

Kursprogram: Kommande kurser och prova-på-tillfällen  2021

Kurser som vi inom brukssektorn erbjuder 2021:

Specialsök grundkurs, etikett röd kong

Kursen syftar till att hunden skall kunna söka efter etiketten röd kong samt kunna hitta och markera en kort stund. Söket sker i olika miljöer och fokus är att föraren skall kunna läsa sin hund och stärka samarbetet.
Inga förkunskaper krävs.
Studiematerial: Tjörns Bk´s kompendie inom området.
Kursen går 6 ggr och maxantalet deltagare är 7 st.
Kostnad: 700 :- inklusive en valfri kong, och medlemskap i Sbk och Tjörns brukshundklubb krävs.
Instruktörer: Carina Jonsson eller Anna Sundalen, Certifierade Instruktörer inom specialsök.

Specialsök Fortsättningskurs

Kursen syftar till att ge fördjupad kunskap inom sök av etiketten röd kong. Fokus kommer att ligga på markeringsövningar, tomsök samt sök i olika miljöer.
Förkunskaper: Grundkurs inom specialsök.
Studiematerial: Tjörns BK´s kompendie inom området.
Kursen går 6 ggr, maxantalet deltagare är 8 st
Kostnad: 800 kr plus medlemskap i Sbk och Tjörns brukshundklubb.
Instruktörer: Carina Jonsson eller Anna Sundalen , Certifierade Instruktörer inom specialsök.
Båda kurserna kan bedrivas på kvällstid eller dagtid. Ange önskemål i anmälan.

Introduktionskurs i personspår

Kursen syftar till att ge en grundläggande kunskap inom tävlingsgrenen spår.
Förkunskaper: Genomgången valp eller allmänlydnadskurs.
Efter genomgången kurs skall deltagarna på egen hand kunna träna spår med sin hund.
Helgkurs: Heldag Lördag och Söndag.

Kostnad: 1000:- + ev litteratur i ämnet. Medlemskap i SBK och Tjörns Brukshundklubb krävs.

Instruktörer: Carina Jonsson eller Anna Sundalen, båda med lång tävlingserfarenhet inom området och SBK instruktörer.

Helgkurs i uppletande

Kursen syftar till att ge en grundläggande kunskap inom området uppletande av föremål, som ingår i högre och elitklass inom bruks. Men kan även användas som en utmärkt form av aktivering av hunden.
Förkunskaper: Genomgången valp eller allmänlydnadskurs, hunden bör kunna komma på inkallning.
Efter genomgången kurs skall deltagarna på egen hand kunna träna uppletande med sin hund.
Helgkurs: Heldag Lördag och Söndag.

Kostnad: 1000.- Medlemskap i SBK och Tjörns Brukshundklubb krävs.

Instruktörer: Carina Jonsson eller Anna Sunddalen, båda med lång tävlingserfarenhet inom området och Sbk instruktörer.

Kurserna startar både vår och höst 2021.

Anmälan sker till ordforande.tjbhk@outlook.com

Vi ser fram emot din anmälan!

Våra kurser sker i samverkan med Studiefrämjandet.

Fyll i kursformuläret med kursens namn.

Sedan får du en bekräftelse ang. kursplats av kurssamordnaren och kan därefter betala in.

Obs! Kursformuläret gäller ej prova-på-tillfällen och intresseanmälan.. Intresseanmälan skickas direkt till angiven kursledares mejladress.

För inbetalning av kursavgift:

Mottagare: Tjörns Brukshundklubb

Vad händer på klubben dagligen?

Klicka nedanför på ikonen!

Tjörns brukshundsklubb | Budalsvägen 155 | 471 95 Skärhamn |  | Om webbplatsen | e-post till webbansvarig: info@tjornsbk.se