Bruks (arbetsgrupp)

Brukssektorn

Vår brukssektor siktar på att få fler hundägare ska intressera sig för bruksgrenarna. Förutom personspår ser vi fram emot ökat intresse och engagemang i övriga bruksgrenar: spår, skydd, sök och rapport.

Vi vill uppmärksamma våra medlemmar om att vår brukssektor tar nya tag för att satsa på fler aktiva ekipage i klubben, vare sig om det handlar om nybörjare eller kompetenta och erfarna bruksentusiaster. För att öka intresset successivt, strävar vi efter att ordna brukstävlingar, träningstillfällen, kompetensutveckling, förnya redskap samt olika typer av kurser i bruks. Under våra träningstillfällen har vi alltid behov av funktionärer och figuranter. Alla medlemmar oavsett vilken kunskapsnivå, ras eller storlek är välkomna att träna hos oss.

Vi förmedlar kontakter till dig som söker efter en specifik träningsgrupp inom tävlingsträning samt hjälper dig med tips för att höja kunskapsnivån.

Kontakta vår sammankallande i brukssektorn för mer information eller möt oss under våra träningstillfällen.

Kontakt:

Carina Jonsson

e-post: ordforande.tjbhk@outlook.com

Se efter i kalendern

(undantagstillfällen ang. tid för träning kan förekomma)

SBK-info. Anvisning för inmätning av individuell mankhöjd i bruks

För hund, som skulle hamna i annan kategori än dess ras vad gäller hinderhöjder och apportvikter kan göras en individuell mätning av mankhöjd. Läs mer pdf.

Nya träningstillfällen i diverse grenar och bruks lydnad tar fart till våren. Då har du även möjlighet att lära känna någon annan med intresse för samma bruksinriktning och bygga upp din träning.

Dessa träningstillfällen tillhör "fri träning" och är öppen för alla bruksintresserade. Vi hjälper och stöttar varandra med figurantuppgifter.

Nybörjare är hjärtligt välkomna, oavsett hundens nivå eller ras.

Obs! Skott kan förekomma. Värt att veta för dig som vill skotträna din hund eller har en skotträdd hund.