Agility & ungdom

TÄVLINGS

Agility & ungdom

Agilitysektorn ansvarar för den populära hundsporten agility i Tjörns brukshundklubb. Vårt uppdrag består av att utveckla kursutbud, träningsprogram, tävlingar samt se efter underhållet av hinder och agilityredskap i klubben. Under 2017 har vi lyckats modernisera vår utrustning genom att satsa på nya och säkra hinder som nu finns tillgängliga genom ett sponsoravtal med Tjörns Sparbank. Vi ser fram emot fler agilityintresserade som gärna engagerar sig genom att hjälpa till på träningstillfällen.

Kurs- och träningsprogram i agility

Våra kurser sker i samarbete med Studiefrämjandet

Har du tidigare erfarenhet av agility? Då är du välkommen att bidra med dina kunskaper åt nybörjare. Nya balanshinder står till förfogande och möjlighet att träna inomhus finns. Vi förutsätter att du är medlem i Tjörns BK, kan dela med dig av grundkunskaper, är engagerad och har ambitioner.

Välkommen till

agilitysektorn.

Sektorsansvarig: Camilla Berlin

Ungdomssektorn informerar:

Anmälan för sommarens riksläger arrangerat av Sveriges hundungdoms är nu öppnad. Under lägret får du tillsammans med din hund prova på massor med olika hundsporter så som agility, bruks, handling, freestyle, rallylydnad och lydnad. Varje lägerdag kommer att innehålla träningspass, föreläsningar, kvällsaktiviteter och förstås tillfällen att umgås, bada och att ha kul tillsammans. Det blir också många överraskningar under hela lägerveckan.

Detta läger är för ungdomar mellan 12-16 år, Tjörns BK har hittills en deltagare anmäld. Vore kul om fler hängde på. Mer info kan ni hitta på Sveriges hundungdoms hemsida:  https://www.skk.se/sv/SHU/Kalender/rikslager-2019/

Varje onsdagsförmiddag året om är det ett gäng som träffas och aktiverar sina hundar. Alla är hjärtligt välkomna att komma.

Ansvarig för ungdom:

Anna Sundalen

e-post: anna_sundalen@hotmail.com

Agilitykurser:

Mikaela och Pana

Kort information om agility

I en agilitytävling ska hunden på kortaste tid ta sig ta sig så felfritt som möjligt igenom en hinderbana. Agility består av två tävlingsgrenar: agilityklass och hoppklass. Båda grenarna tävlas även i lag. I agilityklasserna kan alla hinder förekomma, som finns inom sporten, men i hoppklassen förekommer inga balanshinder. Som förare styr man hunden mot rätt hinder med hjälp av röst och handtecken, utan att vidröra varandra.

Man behöver inte ha ambitioner att tävla i agility, utan för att endast aktivera sin hund.

Alla hundar, oavsett ras är välkomna att både träna och tävla, men hänsyn tas till hundens storlek för att stödja hundens kropp och dess fysiska påfrestning. För individuellt tävlande gäller fem olika storleksklasser: XSmall, Small, Medium, Large och XLargee och för lag tre storleksklasser: Small, Medium och Large.

Läs mer på Svenska Agilityklubbens hemsida

eller SKKs hemsida om agility.

Värt att veta för våra medlemmar:

• Vi rekommenderar som nybörjare att ta hjälp av oss för att använda hindren på rätt sätt och undvika skador.

• Viktigt är att låta hunden växa färdigt innan du börjar träna agility.

• Redan med en ung hund kan vissa  grunder läras in. För att veta hur, föreslår vi att du tar kontakt med oss eller besöker oss på klubben.

• Efter användning av framtagna redskap; ber vi vänligt men bestämt att de ställs tillbaka på anvisad plats.

• Alla hundar, oavsett storlek, ras och nivå är välkomna att träna med oss.

Vill du delta i en kurs?

Fyll i anmälningsfomuläret på vår sida "Kursanmälan"

Välkommen!

Se dagligen vad som är inbokat på klubben.

Har du frågor om agility?

Kontakta: Camilla (Millo) Berlin

e-post: camilla.berlin@hotmail.com