Agility (arbetsgrupp)

Agility

Agilitysektorn är en arbetsgrupp i Tjörns brukshundklubb som ansvarar för den populära hundsporten agility.

Vårt uppdrag består av att utveckla kursutbud, träningsprogram, tävlingar samt se efter underhållet av hinder och agilityredskap i klubben. Under årsskiftet har vi lyckats modernisera vår utrustning genom att satsa på nya och säkra hinder som nu finns tillgängliga genom ett sponsoravtal med Tjörns Sparbank.

Kurs- och träningsprogram i agility

Våra kurser sker i samarbete med Studiefrämjandet

Vi söker en ny ansvarig och nya aktiva funktionärer för agilitysektorn. Om du intresserad, hör gärna av dig till info@tjornsbk.se

Nya balanshinder står till förfogande och möjlighet att träna inomhus finns. Vi förutsätter att du är medlem i Tjörns BK, har grundkunskaperna, är engagerad och har ambitioner.

Välkommen till

agilitysektorn.

Agility nybörjarkurs och fortsättningskurs

Uppdaterat program är ännu inte tillgängligt. Vi återkommer så snart det finns ett kursutbud.

Mikaela och Pana

Kort information om agility

I en agilitytävling ska hunden på kortaste tid ta sig ta sig så felfritt som möjligt igenom en hinderbana. Agility består av två tävlingsgrenar: agilityklass och hoppklass. Båda grenarna tävlas även i lag. I agilityklasserna kan alla hinder förekomma, som finns inom sporten, men i hoppklassen förekommer inga balanshinder. Som förare styr man hunden mot rätt hinder med hjälp av röst och handtecken, utan att vidröra varandra.

Man behöver inte ha ambitioner att tävla i agility, utan för att endast aktivera sin hund.

Alla hundar, oavsett ras är välkomna att både träna och tävla, men hänsyn tas till hundens storlek för att stödja hundens kropp och dess fysiska påfrestning. För individuellt tävlande gäller fem olika storleksklasser: XSmall, Small, Medium, Large och XLargee och för lag tre storleksklasser: Small, Medium och Large.

Läs mer på Svenska Agilityklubbens hemsida

eller SKKs hemsida om agility.

Värt att veta för våra medlemmar:

• Vi rekommenderar som nybörjare att ta hjälp av oss för att använda hindren på rätt sätt och undvika skador.

• Viktigt är att låta hunden växa färdigt innan du börjar träna agility.

• Redan med en ung hund kan vissa grunder läras in. För att veta hur, föreslår vi att du tar kontakt med oss eller besöker oss på klubben.

• Efter användning av framtagna redskap; ber vi vänligt men bestämt att de ställs tillbaka på anvisad plats.

• Alla hundar, oavsett storlek, ras och nivå är välkomna att träna med oss.

Vill du delta i en kurs?

Fyll i anmälningsfomuläret på vår sida "Kursanmälan"

Välkommen!

Har du frågor om agility?

Kontakta gärna styrelsen.

e-post: -

tel. -

e-post: -

tel. -

Se dagligen vad som är inbokat på klubben.