Anslagstavlan

Anslagstavlan

Här finner du närmare information om vissa tillfällen som tar/tagit plats på klubben eller viktig allmännyttig klubbinformation som riktar sig åt våra medlemmar.

Årets klubbmästare korades på årsmötet

Klubbens vandringspriser med bäst tävlingsresultat under 2017 tilldelades:

Årets rallylydnadsekipage - Johanna Petersson Bergstrand med Zion

Årets debutant - Bertil Ahlstrand med Zita

Årets lydnadsekipage - Ingrid Green med Märta

Årets bruksekipage - Eva Liljeqvist med Dansa

Agility saknade ekipage.

Stort grattis!!!

Klubbens proffsiga MH-figuranter uppmärksammas på bild i Svensk Schäfertidning

Nya resurser stärker MH

Klubben har nu fått ett tillskott av tre nyutbildade figuranter som blivit godkända efter kurs och genomgång av vårens första MH. Det stärker RUS framtida utsikter i vår klubb.

GRATTIS! SUVERÄN INSATS!

Johanna Petersson Bergstrand

Martin Bader

Julia Dyberg

Figuranterna utbildades på Schäferklubben i Uddevalla av bl. a. Reino Oskarsson.

Skärhamnsdagen

Urklipp: Annonsnytt Tjörn

Föreläsningen med Maths Lindberg var lärorik

Klubben gästades av Maths Lindberg, professionellt ledande inom höftledsröntgen, som gav oss en imponerande och lärorik föreläsning den 16/10-17 om hundars höftleder ur röntgenperspektiv; hur pålagringar av skelettet ser ut, vilka faktorer som påverkar höftledsdysplasi och uppkomsten av stelhet och artros. Därav även varför uppvärmning spelar en viktig roll före träning. Föreläsningens andra del handlade om viltspårsträning och -tävling, samt Maths erfarenheter på elitnivå i Europa.