Aktiviteter

Aktiviteter

På Tjörns brukshundklubb har vi, förutom våra kurser, prov och möten, möjligheter att ordna temadagar, föreläsningar, läger, evenemang och aktiviteter av olika slag i hundsammanhang. Vår klubb har gott om utrymme och förfogar över två väl underhållna klubbstugor: Vita stugan som passar för inomhusaktiviteter och föreläsningar, samt inkluderar toalett och fikarum, och Gröna stugan där kök med mötesrum, kontor, förvaringsutrymme och toalett står till förfogande. Klubben är omgiven av stora gräsytor, skog och strövområden. Därför kan vi se fram emot att utnyttja dessa för många olika slags aktiviteter i hundsammanhang, vare sig det handlar om koppelträning, uppletande eller bruksgrenar.

- Gemenskap, glädje och utveckling för hund och människa -

Torsdagsgruppen

är en grupp som har tidigare öppnat med rally i Vita stugan kl. 18.00 på torsdagarna under vinterhalvåret och därefter 18.30 har medlemmar träffats för att aktivera hundar på olika sätt i en social miljö i närhet av andra hundar och hundförare. Poängen är att vänja hundar i en aktiv eller passiv samvaro där man kan samtala, stödja och tipsa varandra om allt möjligt inom hundvärlden. Aktivitetsformen är valfri och hundens ålder, nivå, erfarenhet eller ras har ingen betydelse. Här är alla medlemmar välkomna!

Vi söker nu medlemmar som kan tänka sig att hålla öppet för inomhusträning.

Öppen träning på måndagar

På måndagskvällarna 18.30 är det öppen träning för alla som har intresse att besöka klubben. Vi har ingen funktionär på plan för detta ändamål, men ofta stöter man ändå på någon av klubbens funktionärer som hjälper till på olika sätt. Hundens ålder, nivå, erfarenhet eller ras har ingen betydelse.

Alla medlemmar och besökare är välkomna!

Nose Work

Kom igång med nose work. Hos oss har intresset ökat och många ser denna roliga hundsport som en variation i vardagen, oavsett om man tävlar eller endast vill aktivera sin hund på fritiden.

Påskspåret

infann sig på skärtorsdagskvällen som laddades med ett intro. i skydd, olika typer av spår och fika.

Sammankalla en aktivitets- eller träningsgrupp

På klubben har du som medlem möjlighet att bilda en aktivitetsgrupp vilken är öppen för medlemmar som tränar eller utövar regelbundet en bestämd tid. Du behöver inte vara erfaren eller besitta mycket kunskap. Poängen är att alla inom gruppen hjälper varandra; delar med sig av tips, umgås och har trevligt. Vill du sammankalla en öppen grupp, ex. nose work, hundpromenader, föremålsintresse, klickerträning, påsksök. Ja, nästan vad som helst. Aktivitets- och träningsgrupper kan även infinna sig på andra ställen än på klubben. Hör av dig till webbansvarig, så får du mer info. om vad klubben kan stödja med.

Webbansvariges e-post: info@tjornsbk.se

Torsdagsgruppens populära upplevelse "Julklappsuppletande" blev uppskattad bland medlemmarna.